belum meniarap 7 bulan . normal ke?

baby sy 7 bulan . belum lagi niarap 😵 tp suke duduk n naik walker tu oun terpaksa ajar sebulan lebih , baru dia nak n dia lebih suka baring² je . kalau niarapkn . die mesti pusing balek . tak suke sgt niarap smpai bila pakse tu,menangis² pusingkn bdn balek nak terlentang😞 tah knp tah . knp ye?

2 Balas

Tu normal sis.. Jgn risau.. Ank saya tk merangkak lngsung.....dy start meniarap lepas tu terus beljar brdri...10bulan dy dh boleh jalan... Klu prkembangan dy skip tak apa... Jgn lambat ja tu sis patut risau...

4y ago

wah yeke alhamdulillah . semua tu mitos . takut je sy ni

Ank sy msuk 4bln blom jg pndai niarap.. Pusing2 pndai,bby suka brdiri klu baring mcm ada paku or kca ja d bdannya..hirmm

4y ago

huhu betul . tp mggu ni su perasan die meniarap sndri . pstu die tk suke, die pusingkn bdn balik😆 pstu tknk buat dah