SUPPLEMEN RAMBUT GUGUR

Baby skrg nk masuk 6 bulan. Byk betul rmbut saya ggur. Mmg snipis nipisnya rmbut. Boleh nmpk kulit kpla. Klaau ada mommies dlm ni yg consume supplemen utk rmbut blh x share? Rasa malu ngn husb sbb xconfident dgn diri sndri sbb kpla botak. #pleasehelp #rambutgugur #bantusharing #ingintahu

10 Balas

Mcm sye pakai syampu sikit je dri biasa sye pakai...pastu pakai perapi rambut sapu yg hujung2 tk kne kulit kpala...bila waktu malam sye pakai minyak zam" atau minyak buah keras...pas sapu minyak kt kpala sye urut" kn pastu pakai scarf tudung tutup rmbut supaya bantal tk kne minyak...minyak zam" ni bau sikit la tp bila dh pakai dlm 2 minggu rambut dh tumbuh blik...

Saya anak umur 3 bulan dah mula gugur. 4 bulan, saya potong rambut pendek. Lepas tu guna syampu dan conditioner sesuai. Memang nampak botak. Alhamdulillah, anak rambut tumbuh. Ni 11 bulan dah lebat, jadi tak sekata. Sampai suami kata bila potong rambut (depan) ? 😅 Saya kata tu anak rambut dah panjang lah.

Saya consume biotin supplement. Boleh gugel utk tau lbih lanjut psal ni, berapa mcg blh amik dll. Rambut banyak gugur juga even sebelum pregnant tapi tak nampak nipis la. Skang ni rambut nampak tebal. Mungkin dipengaruhi pregnancy hormones jugak.

Sy consume folic acid je.. continue sambung lepas da bersalin pun.. dy membantu utk bg nourish blk cell2 kite lepas da bersalin , tambah2 lg pulak kite menyusu badan kan.. so makan je sebagai supplement tambhn utk bdn kite pulak

sama dgn sy. ank msuk 6 bulan rambut sy gugur teruk.tp takde pakai syampu ke supplement ke apa. sbb sy potong je. mmg rimas rmbut panjang lepas branak ni. skrg rambut pendek . setel msalah 😂

isi sy consume ostenutrix, omega guard dan zinc-plus shaklee..mmg xde masalah rambut gugur atau sakit gigi nak dapat kan semua supliment tu bleh wasap.ika jgak 01129554929

Saya pakai grafen root booster tonic. Anak2 rambut tumbuh balik . Masa anak umur 3 bulan mmg botak depan. Skrg dh lebat. Tu pon on off pakai.

saya makan vitamin sugardoll dan set shampoo die. mmg berkesan. kurang rmbut gugur. anak rmbut bnyk naik.

Awk cuba pakai set shampoo brand HEADS, sy pakai mmg elok, sy ada jual klu ada yg nak beli 🥰

hai awak. saya makan zinc dan ESP dari Shaklee. saya boleh guidekan cara makan