Baby latch and unlatch

Baby saya usia 3 minggu, sebelum ni breastfeeding tak de masalah. Baru-baru ni baby asyik latch lepas tu unlatch. Nampak lapar and nak susu tapi tak nak hisap elok2. Kenapa ya?#firstmom

2 Balas

Baby sye pun cam tu. Pastu nangis sbb lapar tpi tak nak latch elok2. Masa tu sye pakai nipple protector. Bukan selalu. Mase die buat cam tu je. Protector tu kan besar skit so dia stop main cam tu. Pastu pat2 sikit, rock dia masa dia menyusu ye mommy

Cuba semak semula - Lekapan baby - Flow susu - Perhati dalam mulut anak jika ada ulser In a meantime, cuci lidah baby at least 2 hari sekali dan buat oral stimulation.