Bergoleng & Merangkak

Baby saya sudah 5bulan 17hari.Tapi belum lagi nak meniarap sendiri.Masih perlukan pertolongan. Angkat kaki mcm nak berguling tapi baru pusing upper body kaki xnak dia pusing. tak tau la berat sgt bontot tu or malas😅. apa yg sy boleh try utk trigger her untuk berguling

Bergoleng & Merangkak
6 Balas

cuba letak mainan yg dia suka kat tepi supaya dia try capai. awak pun boleh tolong dia meniarap selalu. lama2 nnti dia pandai sendiri. sy buat mcm tu kat anak sy, nak masuk 6 bulan dia dah merangkak skrg.

anak sy 5 bulan 10 hari bru pandai meniarap tu pun sebab setiap kali dia nak meniarap sy tolak bontot dia 😅 skrg dah masuk 6 bulan. duk angkat bontot nk belajar merangkap pulak.

tunjuk mainan kesukaan dia atau apa2 benda yg boleh menarik perhatian dia untuk capai.. kalau x pun ibu ajar dia pusing.. lama2 dia boleh la tu..

Bg sy normal ja. Bby sy 6bln lbh baru mula golek. Merangkak slow 7bln lebih. Blh buat aktiviti demo dkt bby juga

sis.. ank sy 6bulan bru pndai menirap 🤣🤣 telentang balik pn tak pndai lagi.. risau di buatnya hahaaha

Ank saya pon sama, skng dh 5m CA 3m, hnya melonjak kebawah/ats je, meniarap xboleh lg