kedudukan baby 32week

baby saya skrg selalu gerak belah kiri. dia selalu timbul mcm seketul benda kecik ja tapi sakitttt sangat. saya tak pasti la tu bahagian tangan ke kaki dia, pastu dia kerap mengeras jugak. agak mcm mana kedudukan dia ya, sbb saya sakit sangat kalau dia buat mcm tu sampai timbul seketul halus tu. kadang dia ubah kedudukan laju2 rasa mcm nak tercabut jantung saya sbb sakit sangatt. tambah2 malam sampai tak boleh tidur sbb sakit? gambar bawah ni saya ss dari tt, sebijik mcm baby saya buat cuma beza saya dia suka timbul belah kiri. ada tak yg jadi mcm ni jugak?

kedudukan baby 32week
10 Balas

Sama lh saya sbb kadg ii dkt sebelah kanan kdg ii dkt sebelah kiri tpi mcm saya thu kedudukan kaki baby dgn kepala bby dkt mne .. klau saya rasa nk terkencing to bermkne kaki dy dkt bawah kepala dkt atas klau tk rasa dy tendang dkt saluran kencing bermkne kepala dh dkt bwh

samaaa??? dah 33w nie Ya Allah aktif betul dia ye.. bkn setakat perut, gegor bdn dibuatnye kt dlm tu?? sabar ye mommy..lg2 sy 1st time mom.. enjoy the moment2 mcm nie..nnt pasti rindu gerakan tendangan dia

kadang dia berlunjur tu.. tu yg rasa tegang..saya pernah scan doc ckp baby berlunjur.. setakat ni xdelah rasa sakit tapi dia mcm x selesa nak terkencing pun ada jugak..belai2 la dia..cakap dok elok2 kt dlm ni..?

Samalah baby saya pun mcm tu.. kalau tgk cermin seolah dia bersandar kt perut belah kiri?? tpi baby saya ni lasak betul kdg mcm dia berzumba dlm perut! pastu dia suka sgt menanduk rusuk saya??

Sama tapi saya dia suka lepak belah kanan pulak ? mak dia pulak asik terpusing pusing senak. Selalu saya gosok2 perut je suruh dia duduk elok2 ?

sama la kita. tp suka blah kanan . kerap plk tu mngeras . sabar jela . nnti dh kluar lain plk ragam nya ??

sama la tp sebelah kanan.. baby pun kerap mengeras dah, senak kadang 2 rasenya.. selalu gosok baru baby okay

saya juga alami mcm ni.. tapi sebelah kanan.. kadang akan beralih ke sebelah kiri dan mengeras.

Sama laa.. Tgh puasa ni makin aktif plak dia x kira siang malam haha

3mo ago

Xde tips pun saya ni ? Saya sahur akan ambil menu yg berat2 dan minum air kosong bnyk.. Saya puasa pun ikut kemampuan.. Dh berjaya puasa separuh hari, saya sntiasa pujuk baby utk bertahan lagi beberapa jam.. Setakat ni saya xde masalah hb, yg penting ubat jgn tinggal ?

dah slalu kena tp sy belah kiri benjo n keras tiba2?