Berat janin Dalam kandungan tinggi

Baby saya sekarang 28 minggu 5 hari. Berat baby saya melebihi ideal weight iaitu 1.3kg. apakah saya perlu risau?

8 Balas

Selalu doc akan bagi averange kan, kalau dia kata berat sesuai dgn 27-29w, okey je sis. Lepas ni lebih banyak bertanya kan ke doc, maksud saya rajin bertanya dgn dia lps checkup ke ap 😊

Baby sy waktu scan 28w berat dh 1.45kg, Dr cakap agak besar saiz, 2mggu ke hadapan.. Tp still okay, cuma nnti 32w kena repeat scan..

Saya baru masuk 28minggu. Berat baby sama. 1.3kg. Tapi dr kata okay. Takde masalah. Berat baby, sesuai dengan usia kandungan.

selagi berat tu tak lebih 3minggu dari berat sebenar, normal je puan. Dr cakap apa?

Aik, berat baby sy pun sama mcm puan. Dr kata okey je sesuai dgn usia dia.

Jgn risau. Sy sama ngn awk masa scan 28w5d baby sy 1.6kg hehe

berat bby sy pon mcm tu jgak..Dr kata okey ja..

Okay jelah, takyah risau sgt