Kenapa susu badan saya sangat cair?

Baby saya punya berat ringan saja#seriusnanya

Kenapa susu badan saya sangat cair?
4 Balas

Berapa berat baby. Jika nurse dan doc yg cakap kurang berat, maknanya betul. Dan perlu ada tindakan. Jika Puan sendiri yg fikir anak ringan jagn begitu. Insha Allah anak sihat shj.. Nampak comel, berisi di gambar. Susu kita memang kelihatan cair (bila musim panas - susu permulaan-foremilk)- sbb tu digalakkan bagi susu sebelah sampai betul2 breast terasa ringan. Supaya baby dapat susu akhir (hindmilk). Puan boleh tambah pembacaan di group Happy Breastfeeding Malaysia dekat Facebook. ☺️ Semoga membantu. teruskan penyusuan jangan give up. Puan sendiri kena makan makanan berkhasiat, happykan diri. mminum air masak cukup, Jaga emosi. ia membantu booster your breastmilk

boleh cube esp dgn alfalfa . berat ank sy lhir 2.15kg . susu sy cair sgt .. phtu bby x kyg. sy amlkn shaklee . susu bdn pekat sgt .. bkn pekat je dy bole prbykkn susu bdn .. alhmdllhh . ank sy sebulan dh 3kg . boleh try wasap sy untuk mncube. skg tgh promo . harga mg cun http://Wasap.my/+601117194775/pekatkansusubadan .

ank sy lhir 2.9kg...msa nk msuk 1 bulan 3.68kg,nk 2bulan dh 4.87kg, nk 3bulan 5.72kg...sy bg fully bf ja...susu sy xbyk, tp sy cuba jgk...sy mnum anmum lacta cmpur kurma dn habbatussauda...air ksong jgn missed 7gelas sehari...mkn xde pantang...ap yg sy teringin, sy mkn...susu bdan elok ja

bb brp bulan..brp berat