Nak tanye baby saya 5bulan lebih tapi kurang minum susu apa nak buat ya saya dah try tukar tepung

Baby saya minum susu formula

2 Balas

jgn tukar susu kalau da anak da serasi susu tu. anak kurang nyusu tu normal tu fasa dia nk ringan kan badan. kurang nyusu sekejap je paling lama makan masa seminggu pastu dia ok balik susu. memang normal mcmtu. setiap bulan memang akan ada fasa dia.lagi2 dia baby awk nk msuk 6 bulan start makan da kurang susu lagi. kebiasaan baby 5 bulan 4 ke 5oz sehari minum 3 ke 4 jam atau 2 ke 3 jam depends pada baby awk dia punya kerap susu. tapi kalau da sebulan lebih kurang susu je manjang bru tukar susu. sehari 700ml susu dia minum kira cukup keperluan dia sehari. kalau lebih lg better. awk ada guna traker penyusuan tak? kalau tkde awk guna traker tu berapa ml setiap kali anak menyus ikot jumlah susu dia minum. contoh kalau awk buat 150ml bg dia susu berapa byk dia habis minum? kalau dia habis setakat 120ml je awk msukkn dlm traker tu.start 12mlm awk set traker dia. dlm sehari awk bole tau cukup ke tak baby awk menyusu. 700ml ke atas da mencukupi utk baby

Brp oz setiap kali menyusu?

12mo ago

Oh i think shud be fine. My daughter last time 6oz (4-5x a day). Maybe the susu make ur kids kenyang.