Angin pasang baby lelaki...

Baby saya kna angin pasang... Bole tlg tak bg petua tuk hilangkn angin pasang ni... Kesian ank mengulit je... 😭#seriusnanya #ingintahu #bantusharing #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

anak saya kena umbilical dengan inguinal hernia..saya tuam saja..kalau saya breastfeeding saya elakkan makan berangin, berurut..tapi kalau hernia kat pusat tu, InsyaAllah tuam kat perut dan buat urutan I Love U je..anak saya amek masa 3 bulan gak baru surut tapi kalau angin pasang di kemaluan.. macam² cara buat, tanya orang mesti buat..last² operation kecik je tak sakit sbb dorang akan ikat ada lubang laluan kat antara usus dan kemaluan dia..(maaf nak terangkan tak pandai)..kalau tak, risiko pada anak..dorang akan tidokan baby tu..balik hari saja, operation dalam setengah jam je..boleh kencing, dorang bagi balik..mmg tak sakit, anak saya boleh jalan mcm biasa masa betul² lepas operation tu..tak tido wad pon.. semoga Allah permudahkan urusan anak awak dan sihatkan anak awak.. aamiin petua saya buat : 1. kalau kat kemaluan, amek dari ari² dia tolak ke pusat dan selawat. 2. letak duit syiling kat atas telur dia supaya tak macam membengkak. 3. berurut kampung. 4. sangai daun sirih, tuamkan di kemaluan yg bengkak tu. kat pusat dengan oerut dia pon sama.

Kena rajin tuam baby punya kemaluan. Jangan tuam terus atas dia, tapi di tepi & bawah.