Bayi 2 bulan

Baby saya jenis high demand ke, tak boleh diletak langsung akan merengek walaupun pampers bersih, perut dah kenyang, lama betul kena dodoi susah nak tdo, dah tdo sekejap je 20minit dh bangun even dah bedung ada white noise sepanjang masa, mak dia barai dah, ke baby sy perlukan buai

3 Balas

anak sy pon kadang mcm tu bile nk tukar bulan. lps dh tukar pampers..bg susu.. lepas tu tgk kalau sua ke mulut die mcm nk lg susu, sy bg je walaupon risau anak overfeeding kang. tp dh die haus kene bg je.. tp kene pantau kalau die muntah tu ngiring kan cpt2.. pastu die dh betol2 kyg.. sy akan buat 3 skills burp baby tu.. last skali burp letak kt dada kite.. tepuk2 perlahan blkg badan die smpai die tido betol2 lena.. dh lena betol2 bedung ketat2.. pastu hayun dan bunyikn shh tu.. dh lena betol2 tido haa baru letak kt tilam nye.. alhamdulillah baru sy lega anak dpt tido..kene biasa kn buat mcm ni smpai anak biase dan selesa.. kalau tak.. mmg barai dr 12mlm smpai ke subuh merengek2 pastu 5 minit lelap pastu merengek lg.. tatau cane kan.. ni cara sy la.. kalau ade buai lg bagus kot.. tp sy tk nk ajar ank sy buai.. puan boleh fikir cara terbaik.. buai boleh pacifier pon boleh

8mo ago

macam mana awk tdo kan baby ? tepuk tepuk ke ? sorry first mom . sy letak je ank kt tilam dia , auto celik ha

Saya awal2 berangan taknak ajar anak buai & pacifier. Sekali dpt baby high need. Dah buat & beli segala benda tak jalan. CL berpengalaman yg jaga pun gabra nak handle. Last2 mmg kena bagi buai & pacifier barulah saya boleh bangun kencing apa semua. Balik kampung org dok kata2 nape biasakan anak buai & puting nanti itulah inilah. Saya mudah je saya bg anak kt dia suruh jaga while saya buat kerja2 dapur. Last2 tak tahan juga dia tengok anak saya nangis sampai nak keluar anak tekak 😆

7mo ago

samaa hahaha sampai saya fikir jangan terkena batu karang sudah, manjang tahan kencing hahahah

Ank sy high need bby..awal2 terpksa guna buai n pacifier..skrg dh 2m..sy ajr dia tido atas tilam..sy bg susu botol, dia mnyusu smpai lena..n xperlu pacifier dh skrg..guna buai bila perlu je..