Baby high demand

Ade cara lain tak nk handle baby high demand? Sy dah cube 5s byk kali tp tetap xberjaya.. mcm2 jenis bunyi white noise sy bukak baby lg kuat menjerit mcm rimas.. bedung pun sama pakai kemas2 pun tetap dia meronta.. swing pun sama cakap la swing xsentuh tulang belakang ke, swing kat dada ke, kat bahu ke, tetap dia taknak.. kalau dia diam pun lepas letak mengamuk balik.. tlg sy buntu giler dah

1 Balas

Untuk baby saya, 5s tak berkesan sgt. Awk kena find out apa yg dia nak and eliminate satu2 benda dia tak suka. Baby sy tak suka dibedung jadi sy tak buat. “Baby expert” online marah bila sy cakap tak berkesan 🤣 dia cakap sy bedung salah. Mungkin lah ye. Padahal sy tiru sama mcm hospital buat. Dan semua yg online sy tiru tutorialnya. Sebab sy selalu workout masa dia dalam perut, dia akan diam bila sy dukung baby sambil buat lunges 😂 cerita betul sis. Mmg dia diam pastu tidur. Satu lg, baby sy suka whitenoise yg real punya. Taknak spotify so sy buka je air sinki / shower sekejap bila dia nangis. Sy harap awk jumpa apa yg dia suka. Ada baby suka dihayun sbb tu ada ibu beli buai. Mcm anak sy, baby swing tak berkesan.

4mo ago

Takpe sis. 5s tu cuma guidance sahaja. Might not work for every babies tapi mungkin most babies berkesan. Ada baby special case kena guna cara lain maybe. Goodluck sis