Baby tak berak 3 hari

Baby saya fully breastfeed. Tp dia dah 3 hari tak berak. Kentut ada. Perut tak keras. Perlu jumpa pakar tak? Risau laaaa..

3 Balas

Kalau baby kentut, tk meragam n perut tk keras itu normal sbb minum susu badan. Kalau lebih 2 minggu baru jumpa doc. Tapi kalau minum susu formal kena berak atleast 1-4 kali sehari

normal ja tu sis,ank sulung sya pon dlu tkberak 5hri bawak jmpa doc byk kli jugak la sbb risau,doc ckp normal sbb full bf 🙂

tak perlu. baby fully bf max boleh tak berak 14hari