Susu formula

Hi baby saya baru sebulan. Saya mix susu formula sbb susu badan kurang dan nipple melecet. Soalannya, saya buat susu fm 3oz tapi baby seakab tak kenyang dan susah sendawa. Sepatutnya selang 3 jam baru susu lagi. Tp kadang tak sampai 2 jam dah lapar. Adakah susu tak sesuai atau boleh bagi susu ikut demand baby? Berak kencing normal, tp kadang2 nak kentut dia nangis. Najis tak keras, cair warna kuning

5 Balas

maybe dia colic. susah nak sendawa kadang sebab susu tu belum betul² masuk kat perut. klu susu badan mmg senang sendawa. fm susah nak sendawa sebab susah nak hadam. baby kadang nangis bukan sebab lapar tapi sebab tak selesa tekak/perut. bila kita sua susu, mmg dia akan hisap je sebab rasa itu boleh tenangkan ketidakselesaan dia. tengok dia ada jeluak/muak susu banyak ke tak lepas menyusu tu.

3-4 bln Bru 3 oz rase nya. cuba tgok balik pek susu awk beli tu. sebulan - 2 bln rse nya 2 oz.

anak lelaki? biasa mmg camtu..asalkan dia x kembung okay ja..

ikut demand baby. tp normally baby minum susu 2-3jam skali

Sebulan bukan 2oz ke sis