baby suka ketap gigi

hi . baby saya baru 10bulan . ada 3batang gigi . satu otw . baby suka sgt ketap gigi2 dia . kenapa ye ? risau pula

5 Balas

hi.. anak sy baru 1thn 4 bulan.. ada 6 batang gigi.. masalah sekarang gigi anak sy sngt rapuh,ada yg dah pecah 😔 ada ke disebabkan kurg kalsium ?? anak myusu bdn.. plss bantu..

sebab dia geram kot, saya pun tak pasti la. baby saya pun sama camtu. bila dia buat camtu, saya cepat2 usik mulut dia tu sebab taknak dia biasakan 🥹😅

Anak saya 9 bulan pun ada 3 batang gigi. Sama juga suka ketap gigi sampai berbunyi kadang tu. Takut dgr bunyinya

Nak membiasakan dgn gigi baru

dia geram dgn gigi dia tu kot