Najis newborn

Baby saya baru 10 hari. Saya bagi susu formula lactogen. Harini mula najis nya macam ni. Masa nak meneran muka habis merah dan sambil merengek. Adakah normal atau saya kena tukar susu lain?

Najis newborn
4 Balas

bby newborn,muka merah meneran mrengek masa berak Tu normal. Sbb dorg tak pandai kawal bowel movement lagi. so kena tengok pada tahi Dia.. pada sy tahi Dia still ok. Sbb kalau sembelit lain bentuk. cirit pun lain bentuk. Kira najis dia ni Masih tekstur ok. tp mcm sikit pekat.. biasanya bby berak cair sikit dri ni tp tak la cair mcm cirit yg takde isi langsung . sebelum ni najis mcm mana?

8mo ago

Sebelum ni najis dia cair kekuningan macam tu

baby i minum lactogen sembelit sis. tapi untuk texture ni macam pekat sikit. sepatutnya umur baby nb texture dia lagi cair. tapi pantau dulu dalam seminggu dua. if texture pekat maybe tak sesuai susu. sebab mostly orang kata lactogen ni memang buat baby jadi sembelit. allahualam.

8mo ago

Maksud sis texture tu warna dia ke?

bg saya agak pekat juga ,sebab baby baru 10 hari kan ,biasanya tekstur dia akan macam bubur bayi 6 bulan makan tuu haaa faham x ,

8mo ago

Kan agak pekat. Ok sis thank you

nsfw