Hi saya new mom nak mintak pendapat.

Baby saya baru 1 month, anak saya kalau mengantuk ada time dia mcm tahan mata dari tidur tp tgk mata mmg dia da mengantuk then dia nk menyusu saya mmg menyusu badan, lepas dia menyusu dia akan meronta then cari susu lagi berulang la mcm tu sampai dia penat baru dia akan diam da tidur. Boleh tahu tk sebab apa? Saya tk tahu nk buat apa, tgh menyusu pun boleh nk menangis mcm kita yg tarik puting tu padahal dia yg lepaskan puting tu dan isap balik cabut dan isap balik. Hm bg tips nk tenangkan anak boleh? Kdg sampai give up da hm. #firstmom #pleasehelp #seriusnanya #ingintahu

6 Balas

macam anak saye biase dia kembung perut nak sendawa awak try sendawakan dulu baru bagi susu balik