Baby 9 bulan belum tumbuh gigi

Baby Saya 9 bln tp msih belum tumbuh gigi..normal X mcm tu? Ada X mmy2 yg anak die lmbat tumbuh gigi? Risau pulai#seriusnanya #ingintahu

13 Balas

jgn risau sis.. anak sy msa 9 bln .. bru start tmbuh gigi bwa..now dh 2thn lbih dh full gg dy☺️ anak kwn sy pla seumur dgn anak sy.. umur 2 thun bru tmbh gg 4 ats 4 bwah.. lain budak lain perkmbngan sis.. jgn rsau k😉

Normal sis. Setiap baby tak sama perkembangan. Anak saya 6bulan dah tiarap, 8bulan baru belajar ngensot, tumbuh 2 gg bawah, 10b dah pandai duduk. 11b tumbuh 2gg atas, baru belajar nak berdiri. Tapi baby skip merangkak..

Ada budak memang ada yang lambat sedikit. Takpe mommy. Asalkan makan okay, kalau tengok anak asyik mengigit boleh beri teether atau buah yang diletak dalam fridge. Bagi anak gigit.

Normal je puan. Anak saya pon lambat tunbuh gigi. Setahun baru gigi 1st. Kadang gigi lambat, perkembangan lain dia laju. Enjoy je ye puan. Jangan risau ye ☺️👌

normal puan, anak saya lambat tumbuh , tak salah saya umur dia masuk 10/11 lah macam baru start tumbuh .. sekarang da 2tahun ada lagi gigi yang belum tumbuh ..

normal sis. tiap baby xsama perkembangan. ank sy start tumbuh gigi umur 11 bulan. skrng umur 1 tahun 5 bulan gigi dah full tumbuh.

normal jer sis setiap baby tahap perkembangan & pertumbuhan berbeza ada yg lambat cpt & ada yg seiring dngn umur baby.

Normal je asenya. Anak sy semua lambat. Hahaha. Tumbuh gg 1y, berjalan 1y3m.. Bercakap 4y 😂😂😂

Ank sy umur setahun bru tumbuh gg ,,serentak pulak tu😅😅

Anak saya dulu setahun 3 bulan baru tumbuh gigi