Belum duduk dan merangkak

Baby saya 6 bulan 13 hari belum pandai duduk sendiri. Masih duduk dengan perlukan sokongan. Merangkak pun tak pandai lagi. Sekarang ni masih meniarap dan bergolek je. Normal tak? Thank you. #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #seriusnanya

8 Balas

normal sis....perkembangan seorg ank x sama...ank saya masa 6 bulan cuma pandai meniarap dan mengundur ke belakang ja....skrg dah 7 bulan lebih,baru pandai merangkak 3,4 tapak lepas tu lebih selesa mengesot kedepan dari merangkak😅,baru pandai duduk itupun tangan sebelah dia dok sokong tepi...pelan2 dia akan ikut step...enjoy je dgn perkembangan ank,setiap ank tak sama...ada yg cepat ada yg lambat..😊

1y ago

anak sy pn gitu bru nak belajar duduk, dia tahan pakai tangan seblah duduk tapi senget2. kelakar bila tgokkan 😂

normal je awak. tiap baby tak sama. baby kita lebih kurang sebaya. 6bulan 20hari. masih belum merangkak dan masih belum boleh duduk sendiri (perlukn sokongan). tgh fasa golek².. mengesot.. tongeng² kedepan kebelakang 🤭 makan pn sy letak dlm walker/rocking chair sbb tak boleh duduk kerusi makan baby lagi.

anak saya sekarang dah 9bulan baru pandai duduk sendiri tp merangkak belum pandai. sekarang dah belajar bertatih and jalan tanpa bantuan. masa 6 bulan pun sama mcm anak puan la, duduk pun kena kita yg dudukkan lepastu kena letak bantal keliling.

Anak sy 6 bulan pun sama belum pandai merangkak tpy bru pandai mengesot kedepan , duduk dan berdiri . Perkembangan baby nie lain2 ada yg tumbuh gigi dulu mcm anak sedara sy 5 bulan dh tumbuh gigi .

normal ja sis , perkembangan anak lain lain macam anak saya dekat masuk 9 bulan baru pandai duduk dan merangkak sekali gus ..

normal..bby amik ms tuk belajar..stiap bby perkembangan mereka berbeza..ada cpt ada lmbt..mg dpmudahkan segalanya amiin

Ank sy 9 bln bru blh merangkak sis..lain bby lain progress...

ank sy dulu merangkak 10 bulan