Baby susah menyusu

Baby saya 2 bulan 10 hari, tibe2 susah nk menyusu skrg, sy takut dia dehidrasi, agak2 kenape ye moms, ade yg pernah kene ke mcm ni?

2 Balas

Anak saya 2bulan 24hari. anak saya pon macam tu sis,tak nak minum susu sangat.. buntu juga nak buat apa. rupa2nya itu memang proses pembesaran mereka. ada masa,baby ni sangat banyak minum susu,adakalanya susah minum. tapi itu sementara saja..apa yang saya buat,saya buat skin to skin. bagi df dekat anak,sampai anak tidur.

cuba try cuci lidah bayi..kadang2 tu pon salah satu faktor baby xnk menyusu...sbb bnyk kerak susu dekat lidah