Tukar pampers

Baby perlu tukar pampers bape jam sekali ye ? Kalau dah cukup time tapi pampers tak penuh lagi kene tukar jugak ke ?

11 Balas

Saya slalu juga tukar.. kadang ade najis skit tercalit je pun sbab dia kentut terkluar skit najis pun saya tukar. Kencing skali pun saya tukar.. mmg bnyak juga la sehari tukar🤣 sbab husband pun mmg jenis sensitive bab2 kebersihan area tu. Setiap kali baby berak dia akan bawa baby g cuci kat toilet pakai air🤣

Maximum 3 jam. Untuk anak saya sendiri, setiap 2 jam saya akan tukar walaupun tak penuh sebab pampers yang ada air kencing boleh menyebabkan kerengsaan pada kulit baby. Itu yang terjadinya rashes. Jika baby buang air besar, saya akan terus tukar. Tak tunggu.

sy max 3jam.. better kita cegah sebelum kena rashes.. sian tgok baby yg kena rashes.. nmpk pedih, sakit sangat..

kalau saya, tukar tiap 2 or 3 jam. max 4 jam. penuh atau tak penuh, sy tetap tukar juga. risau kena ruam.

Kalau guna diapers liner, untuk poopoo je ke? Ke kalau kencing pun boleh ganti liners dia je?

x tau la sis..saya belum penuh dh tukar..sejam skli Pon ad..paling lama Pon 2 jam

sy tukar tiap 6jam max. lps 6jam tukar walaupun tak penuh, utk elak rashes

Kena kerap tukar. Takut kulit baby melecet sebab sensitive.

malam 12jam, sblm tidur tukar, bangun tidur pagi tukar

ble penuh je tukar.. klu biasa2 je dlm 4-6jam tukar..