34 weeks 5 days

Baby mmg kuat tido ke ?? #ingintahu #bantusharing #firstbaby

1 Balas

Mummy bila rahim semakin sempit, ia akan menghadkan pergerakan baby. TAPI mummy kena selalu monitor pergerakan baby and make sure kira pergerakan baby tendangan, punching etc 10x dan rekodkan. Kalau mummy rasa baby x byk bergerak dan kiraan x cukup , mummy terus ke hospital. Utk merangsangkan pergerakan baby, mummy cuba makan ice-cream, ckp2 dgn baby sambil massage perut. 😊😍