35 minggu 3 hari

Baby kurang tendang. Ada rasa bergerak tapi xsekuat dulu. Susah rasa nak kira sebab rasa was² #firstbaby #tolongbantusaya

5 Balas

bila dah masuk trimester hampir tua ni, mmg pandai konpius..🤭 sbb gerakan dah ada berubah2 sikit. sbb ruang dia sempit jadi x terasa dah mcm dulu. tapi still dia masi begerak walapun sekadar berpusing tukar posisi, itu pun sy kira sbgai kicks dia.. selagi dia masi begerak wlpun kurang, sis jgn risau.. mmg was2.. jadi cuba sis baring sambil rasa gerakan tu. kalau x pun , sekadar dia gerak sikit mcm pusing saja, or terkejut mcm tu , sis kira aje.. itu cara sy kira gerakan baby..😁

3y ago

ok sis, terima kasih ya

mungkin sbb ruang perut dah sempit jd kurang le kita rasa pergerakan dia...yg penting kita rasa dia gerak cukup...or mungkin mummy kene rest..landing time tu dia akan grk..kalau tak jg baik pegi klinik or hospital...

3y ago

Baek sis, terima kasih yaa

sama sis..siang saya kerja..dia kurang gerak, bila hari cuti kita byk rehat, dia aktif je..nmpaknya kita kena baring2 je sis..susah nk kira tendangan bila waktu siang..kadang saya kacau je bg dia bergerak..

3y ago

hehehe betui sis..

Samalah kita sis. Sepanjang masa pegang je perut sbb nak kira pergerakan. Baby tak byk gerak especially masa siang. Kalau malam baru lega sbb dia adalah byk gerak. Kalau borak2 n dengar lagu ada gerak.

3y ago

Itu lah, pgi saya pun kena letak tgn dkt perut. Kalo dah dpt rasa 6/7 pergerakan bru berani nk buat keje sikit ².

sya Hamil 36w 5d klau mlm baby kuat sgat tendang Dan Bergerak..tapi klau pagi baby slow gerak.. ada ka yg mcm sya

3y ago

Sama la kita. Kalo siang Kadang² tu saya smpi paksa dia gerak. Kalo tak rasa rsau dia senyap je