32 minggu baby kecil,berat 1.5kg adakah ia normal?..

Baby kecil dalam kandungan

2 Balas

sy last pregnancy, 32wks 1.5kg, mmg consider kecik, iugr. plan to re scan 34wks, tp x smpt, sbb beranak 34wks jugak, 1.7kg

1y ago

baby prem, berat x cukup. kena dudok d nursery 2 mggu jugak lah. skrg alhamdulillah baby dh bsr dh, 2 tahun 3 bulan, berat 15kg😂 kluar besar botol kicap je, time 8bulan baby dh 10kg. cuma baby prem mmg ada sensitive sikit penjagaan nye. kan kalau prem paru2 x fully matured. so kalau sejok ke, berdebu sikit ke, baby akan batok, flu.