Tak pandai tidur sendiri

Baby high need yang tak pandai tidur sendiri ni kalau kat luar macam mana eh parents handle? Baby saya 5 bulan 2 minggu memang sampai hari ni asal keluar je atleast 2 hours past her nap time, mesti kena rushing balik rumah. Kadang2 stress sebab tak tahu nak bagi baby tidur macam mana time kat luar. How eh? Ada cara tak? Help please. I’m a first time mom. Thank you. #pleasehelp #seriusnanya #ingintahu #firstbaby

4 Balas

sme la...cuma sy ajar ank dr baby dgr zikir mknanyer time tidur .jd bila dia ngtok sgt klu xpsang zikir dia xleh lelap...mse tu la dodoi2 ckit psang zikir ..alhamdulillah tdo la jgk...dlu xsuka kuar umah...sbb ank mngmok dlm keta klu nk tdo...skrg dh fhm rentk dia kuar powm xrisau dh...bby powm skrg 5 bln 2 mggu

dukung je time die nk tido tuu. dodoi kn. ank sye pon susah tido sendiri kecuali waktu mlm je. so bila waktu dia nak tido masa dkt luar husband akn dukung dia and dodoi kan. dh tidur bru masuk stroller balik.

Ikut baby rsenya ,ank sy msuk.kete kena econ mnetek skjap trus ttdo ,mngkin bby tak slesa kot ,cuba prhatikan

Cuba pakai baby carrier ergonomic macam ni masa kat luar. Biasanya baby senang tidur.