Rambut gugur

Baby dah 7m, rambut maknya asyik gugur je nak2 kalau sikat guna tangan tu boleh dapat segenggam rambut tu. Ada tips tak mommy2 sedih betul tengok rambut banyak gugur #seriusnanya #rambutgugur

8 Balas

Sy pun rambut gugur jugak tp bbrp hari lepas, belek belek rambut kat depan cermin, nmpak byk sgt anak rambut baru tumbuh 🙈 yg pjg, dah menipis tp yg baby hair tu, byk sgt pula yg tumbuh, alhamdulillah. Sy pkai shampoo diane, tgah cari yg “extra hair fall control” tp slalu xda stok, skrg pakai yg “extra volume & scalp” & cara nak jimat, wktu pump shampoo tu, buat slow slow, sbb ‘nozzle’ dia besar, mmg byk akan keluar klau main tekan je 😩

Saya kerat rambut pendek macam rambut laki. Dah anak pertama kata ayah ada dua 😅 masa anak pertama dulu rambut saya panjang sampai pinggang. Stress walaupun tiap hari menyapu, rambut still banyak kat lantai macam karpet. Kerat rambut pendek, masih gugur tapi takde la nampak banyak sangat. 😅 bersalin second ni sehari sebelum bersalin saya gi potong rambut pendek siap2. 😁

Samalah sy pun anak 7m lebih. Lepas pantang terus potong pendek. Sebab rambut gugur. Sekarang masih je gugur cuma x terukla. Pakai produk apa pun x jln. Sy redha jela. x tahu nk buat mcm mana lagi. 😂

dh cuba mcm2 produk tp xde yg berkesan. lastnye sy redha je la. horman kate nurse. skrg baby 7m gugur tetap la gugur tp dh nmpk ank rmbt tumbuh ngalahkn baby dh ni 😆

mcm i pula,rambut gugur teruk dlm 2weeks masa baby 5months. lepas tu stop,i pakai minyak kelapa kat tmpt yg botak tu..skrg ok dah,semua anak rmbut tumbuh.

sy powm sme bby 7bln lbih...last2 bru je 2 3 hri lpas ptong pendek trus rmbut...kurang ckit ggur...

potong rambut pendek. pakai shampoo je xpayah pakai conditioner & minyak

11mo ago

Haah sy pun buat mcm awak

sma dgn sy🤭sy buat je mcm biasa.sikat rambut pun x🤭