Jaundice lebih 1bulan

Baby dah 1bulan 4hari tapi bacaan kuning last hritu 174 (10.2) masih tinggi juga kan? mmg fully bf sejak lahir, kencing berak normal je dia.. dh try ubat herba mandian sengsei, kurang sikit je. ada any tips x mummies? saya darah O baby pun darah O, sbb tu ke lambat?

17 Balas

yee sya pn ank msih kuning bayi sya dh 1bln 18 hri ..esok prgi klnik untk cekup lg ...sya cekup 9 aritu ..esk mudh mudhn hlng risau juga tp dpt smngt dri kwn kwn ckp tkpyh risau dia akn hlng sndri bila kta bg sush cmpur ..

1y ago

mandikan dengan daun kucai. Alhamdulillah anak sy kuning turun mendadak. Ini pun tips dari kawan juga. Mula² check tinggi, malam tu juga p cari kucai, esok mandikan takyah bilas. bawa p check turun banyak. Andai kata tak dimandikan kucai, hari tu juga anak sy kena tahan wad. asbab daun kucai. awal ii susu badan drop, bagi fm tak berak pula. tapi lepas urut alhamdulillah susu ada balik. ambik masa juga anak sy nak berak semula. cuba lah, in syaa Allah mana tahu turun kan