Jaundice lebih 1bulan

Baby dah 1bulan 4hari tapi bacaan kuning last hritu 174 (10.2) masih tinggi juga kan? mmg fully bf sejak lahir, kencing berak normal je dia.. dh try ubat herba mandian sengsei, kurang sikit je. ada any tips x mummies? saya darah O baby pun darah O, sbb tu ke lambat?

17 Balas

cuba mandikan dengan daun kucai. Anak sy Alhamdulillah turun mendadak sbb sy darah O, 10 hari jaa kuning dia turun and terus discharge. ini pun tips dari kawan yg anak dia pun kuning tinggi.

Cuba ikhtiar mandikan dgn air cincau..sy dgn bby pon darah O..anak 1st mmg lama smpai sebulan..anak 2nd ni Alhamdulillah lepas hari ke 10 dh turun kuning dia..

Betul lah tu, saya pun darah O+ mmg lambat turun kuning. Anak saya hari ke 29hari baru discharge jaundince dgn bacaan 5.5

Selang seli bf and susu formula insya Allah kurang kuning saya dh cuba cara ni even doctor pon recommend

yee sama sya sya drh o bby pn ikot drh sya o mmg mkn masa lama ..

Cuba try mandikan bby guna daun pandan ataupun bunga melur

saya bg ank sya susu formula cmpur letogen ..

1y ago

sya pergi klnik lg sbb sya stop bila dh nurse ckp nnti cekup sbln je bru dtg thu thu msih tggi sya pn mse tu dh letih x la teringay nk bg jee susu formula tu bertrusan ...ni bru smbung bg ambk mse 2 mggu dkte kasi ..mmg ksi je susu frmula dia pn dh berak muka pn dh tk nmpk kuning bila kt kening dia time nggis mudh mudhn dh tder la ad pn biala 4,5 jaa dri pda tggi