Susah tidur siang

Baby boy sy 45 hari, 2-3 hari ni susah tidur siang. Dari bangun pagi kul 7 kdg kul 9mlm bru betul tido. Bila siang , lepas susu tertidur bila angkat nk letak atas katil terus terjaga.. baby reject pacifier, jadi nk dodoikan dia mesti bg susu badan baru lena di pangku.. jadi klw nak dia tidur mmg sy tak boley brgrk ke mana.. nak mkn pon tak sempat kdg sbb duk seorang dgn baby di rumah.. kdg smpai terlebih susu sampai muntah balik.. susu cukup pampers bersih tapi still senang trjaga bila nak alihkan dia . Mcm semalam kul 12mlm baru dia tidur 1. Memang akan ada fasa mcm ni ke? 2. Ada Tips yg mommy lain boley share? #firstbaby #bantusharing #breastfeed #mommybuntu

4 Balas

normal bby mcm tu sis, baby digelar 'bom atom' klu bhasa pasarnya.. 🤣kena letak slow2, slh step atau bunyi tulang kita sikit pun dia boleh celik mata balik.. cume klu bby sis x nngis or not high need bby, boleh jek bia dia trkebil2 sndiri smpai trtdo.. tpi klu dia jenis nk nangis nak ngempeng aje, tabah ajelaaa melayannn.. kebykkan ibu rasa apa yg sis rasa, we feel you...😘

jangan dimanjakan sangat berkepit selagi dia tak nangis biarkan je lama² dia biasa lah tu .. anak saya dari lahir sampai sekarang lepas susu biar dia main sendiri tidur sendiri tanpa perlu diteman

samalah mcm anak sy..apa yg sy buat,bg susuu kenyang2..bedungkan, masukkn dlm buai... kalo dh lena tu bru lah bole buat keje..tp tula kena sentiasa hayunkan..klo x dia bgun blk

ank sye pon mcm tu. tpi care sye, sye bwak msuk bilik. bedungkan. mnyusukan smbil baring. lpastu die dh tido, bangon slow2.