Bayi lebih suka menyusu botol

Baby baru berumur 23 hari, tapi semakin hari semakin lebih suka menyusu dari botol. Terpaksa pam dan isi dalam botol. Mungkin sebab bila hisap di badan tu lambat keluar, dia nak laju2. Penatla asyik nak kena pam. Masa check kuning, doc nasihat tambah susu fm atau pam masuk botol, sebab samada baby xpandai hisap atau susu saya kurang katanya. Sebab kuning tak turun haritu. Dilemanyaa.. memang susu dah xbanyak ni, berbanding dulu2.

1 Balas

Kerap kosongkan payudara dalam masa yg sama banyakkan minum air & jangan stress. Awal2 baby sy mcm tu juga , newborn ni selalunya tak pandai hisap betul2 lagi. Dah 2-3 bulan InsyaAllah ok

1y ago

ohh.. yekaa.. baik, saya cuba. beza betul baby yang ni berbanding 4 abang2 dan kakaknya.. terima kasih yaa 😉