Pacifier.

Baby baru 5 bulan. Nak tanya, pacifier ni elok ke for baby? Cuba share sikit pengalaman mummy’s guna pacifier kat anak.?

6 Balas

Sy bg sbb baby tak minum terus susu dari badan kena pam bagi dalam botol. So ada masa dia nak mengisap. Jadi sy bg puting bg pun nk tidur.. Tp nanti lama2 dia pandai buang sndri. Kalau nak baru dia cari.

Ok je sis. Better la drpd baby yg ada habit hisap jari. Pacifier kte boleh sorok kalau nak stopkan bila dah besar sikit nnt. Jari diorang, x leh nak sorok. Haha.

Okay je.. so far2 anak2 saya dr baby memang pkaikan. Saya suka brand NUK bagus sgt. Till now this brand still ada dr anak sulung saya lagi lahir 1999.

Boleh ja bagi.. tp kena sebulan sekali tukar... Kena sentiasa cuci b4 bg baby, x blh pakai air panas sangat

Bergantung sis. Kalau baby sis jenis easy going tkyah pacifier. Tp kalau high demand baby kena ada pacifier.

Pacifier ni actually untuk tenang kn baby je.. Tp klu dpt d elak, elak ye sis.. Good luck 💕