baby anak pertama baru 4 bulan , and harini saya check pregnantcy test saya pregnant.bahaya tak?

Baby baru 4 bulan , and saya pregnant lagi

13 Balas

Sebab tu kita lepas bersalin nurse kat wad da tanya nak merancang macam mana. Masa tu dalam hati bila nurse tanya “aik, aku sakit beranak pn xhilang lagi da kna fikir nk rancang pulak” tapi tula. Kalau xtanya xde awareness. Xbagus la kita ni baru je lepas bersalin baby pun masih menyusu badan..tdo kita pun masih belum cukup sebab malam asik nak kena bangun baby nk menyusu nak tukar pampers. Xcerita bila baby xsihat..kembung ka..Belum bole nak adapt dengan kehadiran org baru & rutin harian atau kerja..da prgnant. Da kena hadap mood & emosi yg turun naik dengan alahan juga. Kesian kat baby yg bru 4 bulan tu. Tapi kalau da ada tu, tahan telinga tahan badan jela sis. Semoga baik2 & bertabahla..

bahaya tu bahaya la jgk sis.. baru 4 bulan bersalin rahim tak sembuh elok.. biasanya lepas habis pantang nurse @ doktor akan suh ambil perancang kan.. nak2 kalau previous kandungan ada masalah kandungan..tapi kalau dh lekat go on sis rezeki la tu.. cuma kena mentally prepared la dgn kandungannya, dgn baby kecik nya.. jaga ank masih baby ni sgt mencabar.. semoga dipermudahkan segala urusan sis..

sis memang rancang nk dpt baby dgn cpt ke? or terbabas? lpas ni beringatlah. misi or doc marah2,sbb risau keadaan ibu. lg2 mengandung rapat2 ni. kalau czer mungkin byk skit bebelan dr misi & doc. luka kne toreh belum bercantum sepenuhnya. kalau normal,ibu xde apa2 penyakit,mungkin ok je. kalau ada diabetes,high bp,mungkin akn kne bebelan lg. semoga dipermudahkan urusan

depends pd kesihatan badan ibu. kalo sblm ni , kehamilan ada risiko spt darah tggi, gdm, etc.. mmg agk bahaya. jarak kehamilan pun sgt2 rapat kiranya tue. sbb hya sebulan badan ibu dpt berehat slps bersalin yakni semasa pantang 100hari & slps hamil 9bulan lebih.. pastinya mental dan fizikal ibu blum dpt rehat secukupnya.. apapun , semoga dipermudah urusan..

risiko ni rasa doctor dah bebel dari dlm wad lagi lepas bersalin 🤭 puan pun mesti tahu kan hbungan sex tu boleh menyebabkan pregnant. kita luar mmg nampak cergas&hebat tapi organ dlaman yg masih belum "sihat" sepenuhnya terutama Rahim. benda tak nampak memang kita anggap leceh ja nak jaga.. jadi go on je.. semoga dipermudahkan 😉

klu czer mmg dokter marah, klu normal oky la lagi ,tapi still kena bebel dgn doc atau nurse. dpt yg baik okay laa . Dlmn kita la x rehat sepenuh nya, sepatutnya jarak kandungan 2 tahun. Dah ada tu anggap saja rezeki Allah nk bagi, Yg penting kuatkn smngt okay🌹

Hi mommy. Depends kalau mommy dah sembuh luka bersalin mungkin tak bahaya tapi yang pasti mesti ada sebab nurse suruh bagi gap anak sampai 2 tahun. Apa pun tahniah. Banyakkan berdoa moga dipermudah urusan sepanjang kehamilan dan bersalin nanti. Aamiin

Semoga dipermudahkan urusan awak ye and diberi kekuatan selalu😊 takpelah anggap rezeki..mintak husband selalu tolong ❤️

Anggap lah rezeki tapi lepas ni merancang lah baik-baik. Demi kesejahteraan mental fizikal kita & anak-anak.

2y ago

betul sokong

sepupu sy ank nk masuk 3 bulan dh Pregnant lagi. dia rilek je..