29weeks 6days

baby asyik mengeras dari petang kelmarin & sampai malam smalam tak sampai 5minit sekali dia mengeras. ade tak mommies pengalaman mcm ni? nak sangat tahu sebab sy firstmom, tnya pandangan orang je mampu 🥺🥺 and ada tak mommies kat sini 29weeks dah bersalin?? #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

9 Balas

mmg ada kelahiran pramatang awal . sy pernah baca post mommy few years back dlm ni ank dia lahir 28w and survive. sy now 24w pun mmg selalu perut mengeras tapi bukan sekerap sis rasa. boleh jadi braxton hicks or contraction. kalau tak sedap hati terus pac sis. sbb tak semua org bukaan buka tapi turun tanda mcm pecah ketuban or turun drh. harap2 sis cuma braxton hicks je. semoga dipermudahkan

5mo ago

Aamiin ii. terima kasih atas pesanan & komen awak 🥰🥰

Klu dah asyik mengeras je & kurang gerak baik pergi ke hospital… mcm saye hari tu baby asyik mengeras je.. baby kurang gerak terus pergi ke hospital masa 35 week alih² kena emergency czer baby dah lemas.. jantung baby laju… baby lahir pramatang.. semoga dipermudah segala urusan…

kalau kerap sangat seeloknya sis refer doktor sis. boleh jadi sebab sis dehydrated, boleh jadi BH, tapi kalau dah cuba ubah posisi, stretching, minum air banyak etc pun still sama, jumpa je doktor. at least doktor boleh check, kita pun tak risau dah kan. moga Allah jaga 💜

5mo ago

air kencing kotor & suspek gbs. lepas on antibiotik baby dah tak mengeras dah. Alhamdulillah

kalau dlm 5mnit tu 3x mengeras boleh jadi juga nk bersalin...kena trs ke hospital...sbb slh 1 tanda2 nk bersalin adalah contraction yg sgt kerap...sy bersalin 28w bby 1sy...kena hati2 ye

kalau rasa abnormal. terus pergi pac. apa2 pon semoga urusan awak dipermudahkan. doa yg baik2. doa ibu hamil mustajab.

samela , tp bukan selalu mngeras , arap2 xde ape la..

Jika sis khuatir,better ke PAC terus sis..

Kalau rasa abnormal cuba pergi hospital check sis

5mo ago

dah ke pac. Tq sis 🥰

cmna keadaan sis lps ke pac.doc ckp apa

5mo ago

air kencing kotor & suspek gbs. on antibiotik dah takde mengeras.