Minggu 35..

Baby aktif sgt. Smpi sllu rsa nyilu2 ari2..kdg skit sngugut tp xlama...baby aktif sgt..kerap juga skit prut ...nak berak,tp sembelit...susah nk tido dh..kdg2 rsa susah nk bnafas..tnya nurse td..ckp smuanya normal. Tp saya nk tahu la pngalaman mummy smua, agak2 nya due dh makin mndekat ke.. Baby aktif smpi xdpt tido dbuatnya. Keputihan putih susu,kdg2 jernih je..xda bau .kontraksi palsu pun saya ada rsa tp x kerap sgt.#firstbaby #seriusnanya #firstmom

7 Balas

cya pun sma pdhl bru 28 week.....kdng bla dy nak mngeras tu sakit bahagian ari² dn mcm sengugut tpi xsakit sangt kjp ja...mungkin kontraksi palsu.....dngn sakit bahagian blkng sbp xdpt nak luruskan bdn klo nk tdo...pusing sana pusing sni cri posisi yg slesa ...ssh pla tu nak cri posisi yf slesa bla da dpt eh nak trkencing pla...hmmmm.....smoga ttp kuat smpai usia nya yg matang dn d prmudahkan persalinan kita mommy²...smngat😍😊

2y ago

Sya pom sma

sama la kita mommy..skrg sy dh 36w..kerap sakit perut rasa mcm nk berak tp bila nak berak, sikit jer kuarnya kdg xkeluar langsung..dia memulas jer..baby alhamdulillah aktif sihat wal'afiat..keputihan putih susu & jernih tu selalu la jgk dtgnya tp bila check up, ketuban semua alhamdulillah mencukupi..utk kurangkan keputihan, sy makan yogurt..takut jgk bila byk sgt keluar, jadi gatal..huhu

sy dah 38w 4d. perut rasa sakit gitu2 je kdg2. lebih kpda rasa xselesa. sy xpernah senggugut. so mcm xdpt nak agak sakit senggugut tu mcm mana. asyik nak berak tu pulak sy dari 33w mcm tu. buat keja apa pon xsenang sbb tiba2 rasa nk berak. tgh bjalan dkat mall pon tiba2 rasa nk berak. ahh kacauuu 😆

Sy 35 mggu sakit pinggang mcm sgugut,keluar keputihan jernih ketul2 3 hari.baby aktif tengah mlm sampai subuh..36 mggu terus pecah ketuban...Alhamdulillah dah 5 hari selamat bersalin...cuma baby je duk wad Nicu lg...

Normallah tu. Syukur baby aktif. Kena sabar & bertahan je. Kalau tak ada apa2 mslh, 37w baby dah matang. 35w tu awal lg. Sabar je

Normal sis. Dia pun excited nak jumpa mommy n family dia🥰

due dh makin dkat ibu.. itu normal🤗