Makan Telur

Baby 7m+. Hari ni sy try bagi makan nasi & telur. Lunch & dinner. So far dari siang sampai pukul 11 malam ni ok xde nampak allergic, nafas laju, atau lain² pada anak. Means telur untuk anak sy should be ok forever ke? Atau kena try lagi bagi telur for next time?

3 Balas

sy bg baby 6 bln telor rebus..5 mnit kmudian..naik merah2 sluruh muka dgn dada..terus sy pecut pegi hospital..gelabah tgok ank menagis sambil garu2 muka bengkak abis..

2mo ago

alaa kesiannya..tu la kan kita xtau kalau x cuba..ada experience lain yg sy baca masa baby ni anak dia pon mcm anak sis..dia tunggu umur setahun dia try bagi lg sekali..masa tu dah ok..xtau la lain org lain kan..moga baik² aja

boleh je kalau puan nk try hari berikutnya tgk mcmne..mg Dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

2mo ago

esok breakfast try bagi telur rebus la kat baby..lepas tu kena try lagi x? ke cukup?

sis bgi telur goreng @ telur rebus?

2mo ago

1st day tu bagi telur campur dalam bubur..pagi & petang..2nd day bagi telur rebus breakfast..tu je..sy x buat 4 rules sebab lama sangat nanti baby bosan nak makan.. kalau ada allergic mesti effect cepat kan..so far alhamdulillah xde pape