Najis baby bercampur sayur

Baby 6 bulan dah start mkn sayur memang berak najis akan bercampur sayur ke? Normal ke? #seriusnanya #firstmom

10 Balas

Normal sis..ank sy even da nk msok 2 thun pon still kluar lagi njis plus syur nya...😅😅 Tpi xsama mcm msa mula² mkan la. Ade skit² je. 😁

tak hadam, tp normal la baby baru mkn perut belum matang. nti byk lg keluar apa baby mkn tu😆 selamat meneroka mommy, 100food before 1

yup normal. kalau awak bagi buah naga warna merah. najis baby akan warna merah berserta biji2 buah naga😊

5mo ago

Haaa...yg buah naga tu betul..kdg smpai kencing pon kluar kaler buah tu jgak. Tpi xlama pon shari je..esok nya back to normal blek if ank xmkan buah naga dah la..😁😁

ye.. sbb manusia xde enzyme yg bley digest cellulose (serat sayur).. so memg akan klua sbijik2 gitu..

5mo ago

Tq awak❤️

normal. apa yg mkn , itula yg keluar

normal je kalau kuar najis apa yg dia mkn

5mo ago

Kan…

Normal

normal

Normal awak.

5mo ago

Tq ❤️

Yup normal

5mo ago

Most welcome