Baby terlena tanpa sendawa.

Baby 3bulan lebih. Skrg asal bgun menyusu tgh mlm, habis sja susu mmg akn auto terlena & mengiring sendiri nya. X apa2 ka klu xsendawakan ?? Sbb dh try bgunkn utk sendawa dia akan nangis xsuka. #firstbaby #firstmom #ingintahu

10 Balas

saya dri ank lahir...xpenah sndawa wlpn cbe disndawakn...lpastu...jenis suka...mnyusu smpai tdur.. tiap² hri smpailh hbis pntng.. sye tdurkn dia dlm kradaan mengiring...dn ofkos...lh...maknye xdpt tdur...gara² ank xsndawa.. tp . alhmdulillah.. smpai lh dia skng umur 3y11m.. mmng tdur smbil mnyusu...sepnjng dia bby...bleh dikira pkai jri...bpe kli je dia akn sendawa bila sya tpuk...in shaa Allah xde pape.. klu rsau...tdurkn dlm keadaan mmgiring dhulu..

2y ago

ok trima kasih . yaa sy kasi dia tdur mngiring.

ok je selagi bby tak de nangis sbb kembung perut.. sendawa ni lebih kpd nk bg selesa. mcm kita. lepas minum air yg kuantiti bnyak mesti kena sendawa.. kalau xsendawa rasa mcm tak sedap..mcm bby sy pon 3 bulan lebih. lepas nyusu ada masa tepuk sendawa ada masa x.. tp dia pandai sendawa sendiri. tp apa pun sy tetap tepuk.. mcm nk kasi air turun la ..supaya xmuntah.. tepuk slow2 je..

2y ago

ow okok sis. tq sharing nya. hehe. biasala frst mom ni kan.

ank sy mcm ni jgk mse new born. susah nk sendawa..klu lps susu mesti lena trus,jd susah nk sndawakan dia. kdg2 sy biar je dia tido atas dada sy,tk pun tido kn dia mengiring. tp sy sndri tk blh nk tido lena..kne kerap perhatikn dia tido. yla risau sngt nk biarkan tido dgn tk sendawa.

Sebaiknya sendawa kan lah lagi better. Tak semua anak sama. Jangan nanti menyesal di kemudian hari da tak guna kan sis. Tak tersengaja tak sendawa takpa. Tp elok lah di sendawakan. Takut angin perut kembung. Nnt anak asyik sakit2 je lg susah

2y ago

oww ok. noted

Tinggikan sikit ja kepala dia kalau dia tidur telentang or ngiringkan dia betul2 supaya bila dia nk termuntah or jeluak ke dia taktertelan semula. Tkut tersedak susu..

2y ago

ok tq.

ok je bg saya. sy pun jarang sendawakan baby jika dia tertidur semasa menyusu. just tepuk2 belakang dia je.

2y ago

🌻

Mesti sendawa walau sekejap

selagi x nangis ok je

Bg dia tido ngiring

2y ago

ok sis. dia mmg sndri mngiring lps abis mnyusu

ok je