Baby sembelit

Baby 1yrs 10m, anak sy sembelit selalu, dah byk kli tukar susu, dutch baby, dutch lady, similac (lupa ejaan). Jumpa dktr asik dpt ubat Air utk sembelit dan ubat buntut tu. Tp tetap sembelit... paksa buah dan air juga. Blh suggest susu utk saya cuba?

2 Balas

selain susu cuba awak tengok dr pemakanan baby awak juga. boleh jadi dr pemakanan baby punca baby sembelit.

1y ago

ank sy ssh mkn, minum air masak pun mmg sy pksa..buah pun, klu sayur carrot ja nak.. skrg proses paksa n cari apa dy suka.

Dah boleh kenalkan susu full cream untuk anak. Make sure juga diet pemakanan anak seimbang.