Berapa oz ?

Baby 10 hari kena minum susu berapa oz ? Kat mana nak tengok / tahu chart oz susu baby mengikut umur ?

3 Balas

fm ke susu bdan sis? klau fm mmg ada sukatan dekat tin @ kotak dia .. biasanya utk nb-2bulan 2oz setiap 1-2jam .. klau bf, sis bg je dua2 belah setiap 1-2jam jugak .. insyaAllah ckup, sbb perut baby nb ni kecil je sis, xperlu amount susu yg byk utk kenyang .. n make sure baby burp baru tidur kan

bf ikut baby nak je. if bottled 1oz 1jam ok. if fm ikut tertulis kat tin @kotak.