Baby ta nak makan

Baby 10 bulan , selalu ta nak makan , hanya makan 1 or 2 suap sahaja . Selebihnya anak suka bermain dengan makanan . Adakah normal ?

5 Balas

Kdg2 beras main peranan. Sy awal bg beras sumo. Lps tu tukar ke beras kita biasa mkn. Dia mmg xnk mkn. Pyah tul nk dpt 2-3 suap. Last2 tukar blik beras dia. Bru la dia mkn. N some more teksture beras tu. ank sy suka lebih air. Nasi lembik bukan sbiji2 sdgkn dia dh blh dh mkn nasi sbji. So tgk gaya kita mkn n kte pnya kturunan mkn. Sy suka nasi sbjik. Atok nenek suka ns lembik. Dh cucu ikt 🤭

Anak saya pun mcm ni..8 bulan..xnak makan..mcm² dah cuba bagi dari makanan bertekstur halus sampai la kasar semua dia tolak..apa² makanan semua dia xnak makan.. risau..xtau sampai bila dia xnak makan

anak saya pun sama 10 bulan...langsung xnk mkn nasi,bubur,roti semua xnk...mkn pun 1/2 suap pastu dia sembur kluar balik...tapi minum susu badan kuat...xpe ke

normal, anak saya pun mcm tuh. klau ni awak bole bagi dia makan kerap n sejam sblm makan , jgn bagi mknn ringan ke atau susu .

sama anak sy pun mcmtu. tp kerap tukar2 mknn. bawa mkn smbil ajak main.