pls sesiapa yg tau pasal ni tolong jawab

ayat macam ni dah 2kali dia bunyi boleh jatuh talak ke atau macam mana tapi saya masih mengandung belim bersalin lagi.

pls sesiapa yg tau pasal ni tolong jawab
45 Balas

sy sebgai laki pon malu klu bt mcm ni ...dia ni xde perasaan ke..anak darah dgg dia tp abaikan smpi ber"bin" mcm tu...mcm ni batter xde dlm hidup puan daripd ada tapi menyakitkan hati.

Ni talak Kinayah …. Kalau niat dia btul2 nak cerai kan mmg talak jatuh walaupun tgh mngdung cuma tempoh eddah panjang… kena pergi makamah utk comferm kn bnda ni ..

panas plak mak baca...baru mengandung dia dah wat camni. Nanti dah ada anak lagi parah..Cari bapak lain la. Padahal dia yang lagi malas...nak harap bini urus semua.

Semoga sis kuat. Saya doakan semoga lelaki mcmtu dapat balasan dari Allah cash setimpal dengan apa yg dia buat pada sis.. semoga sis lebih bahagia lepasni. Aminn

harap awak baca nasihat sya. baik awak angkat kaki pls. bayangkan awak beranak nanti. baik anak awak xda bapa daripada ada bapa yg xda guna hati dan otak.

astagfirullah .. puan jangan kesian anak ye kalau takde ayah ..elok lah anak takde bapak lebih dari binatang cani... cari kebahagiaan lain..

Sy pernah alami mcm ni … saya pergi muis urus skli nya di tanyak suami tu ada niat @ tidak .. kalau tiada niat tidak jatuh talak .

nape la kejam sgt? awak g balai buat report. then g mahkamah je. kesian awak. moga awak kuat demi anak dalam kandungan awak🥲

ya Allah jahatnya smoga sis sabar ya pesan saya je lebih baik sis tinggal je lelaki MCM tu daripada makan hati

Sangat toxic ya laki mcm ni. Ni dah kira mental abuse dah. Dah la tgh pregnant boleh dia layan isteri mcm tu.