pls sesiapa yg tau pasal ni tolong jawab

ayat macam ni dah 2kali dia bunyi boleh jatuh talak ke atau macam mana tapi saya masih mengandung belim bersalin lagi.

pls sesiapa yg tau pasal ni tolong jawab
45 Balas

ya Allah sakitnya hati baca . sis , blah je dri hidup dia , ramai lg org yg boleh hargai awak . laki sampah mcmni tak penting dlm hidup. kesian awak . bodoh btul laki mcmni . haa geram btullah . apa apa pun semoga dipermudahkan urusan awak dan bby ye .

Ya Allah, you better chaw sis. Sebab kalau you simpan pun sama je dia tak membantu apa-apa dari segi support system bila ada anak nanti. Saya doakan urusan sis dipermudahkan, anak yang sis lahirkan akn menemani sepanjang hidup sis♥️♥️

ikut 1 pgalaman org ni...yg anak tu xdpt bin kan suami kalau suami xhadir masa nk kluar dari hospital dan buat surat beranak dekat jpn....wlupn ad surat nikah.....n ank tu ber bin/binti kan Abdullah atau nama anak tu sahaja tak de bin/binti

Allahu sakitnya hati baca..dh la tgh prgnantkan anak dia..sampai nye lah hati ckp macamtu dkt bini sendiri..Ya Allah kau permudahkan segala urusan akk ni sehingga dia bsalin 🤲🏻 kau lembutkan hati suaminya Ya Allah 🤲🏻 amin

kena pergi pejabat agama sis. nanti kat situ mereka akan uruskan sesi kaunseling dan jika perlu akan disalurkan ke bahagian guaman syarie. kita ini orang awam tiada kuasa untuk jatuh hukum, hanya yang berautoriti dan pakar sahaja.

alahai bukan menghasut tp sebaiknya kita keluar jela dari hidup orang mcm ni, seumur hidup merana nnt, anak yg tk bersalah pun jd mangsa, sayang la diri dgn ank sis. tak rugi pun ank tu tkda bapak mcm dia.

Sorry kak tp angkat kaki la kak . Pegi mahkamah. Kesian anak kena tempias nanti😢 Moga Allah mudahkan urusan akak dan beri balasan buat lelaki macamni🤲

klu aku jumpa laki mcmni mmg humban je dlm hutan.. xsdr diri mcm la bgus sngt diri tu.. tgk la klu kau kahwin prmpuan lain pun tpi perangai kau yg bangsat kau ingt ada prmpuan dlm dunia ni blh tahan.. dasarr..

hanya blh ditentukan oleh hakim. cerai tak mudah.. org yg ahlinya pun kata sebolehnya laki takyah la fikir nk cerai.. payah banyak duit habis nti tak duduk dgn bini tp kena bayar tu bayar ni lg

salam sis, sy tiada niat nak menghasut tp kalau gaya gini.. kesian kan diri dan anak bakal lahir nnti ada suami dan ayah begini. orang kata biar lelaki sayang kte lebih dari kte sayang suami.