early pregnancy vs air kelapa

awal pregnancy mmg tak boleh minum air kelapa ke? saya dah 12w, saya minum ja air kelapa. harini baru tau sebab makcik tegur tak boleh minum. ada yg tahu tak?

2 Balas

Sebenarnya boleh je sbb banyak khasiat. Ada org terlalu percaya kononnya sifat air kelapa ni 'mencuci' jadi boleh sebabkan keguguran. Bagi saya ni kefahaman yg salah, apa-apa makanan dan minuman yg ada nutrisi sendiri boleh je dimakan dan diminum, cumanya kena kawal portion. Jangan terlalu banyak, jangan terlalu kerap.