Assalamualaikum ibu2..nak tanya bagi ibu2 yang tahu..

Atau lagi bagus ada artikel yang boleh dikongsi seperti pertanyaan saya ni lagi baik... Sekadar ingin tahu... Bayi menyusu sampai paling lama 2tahun kan...selepas 2tahun tu ada lagi ke?ke takde dah..kena pregnant lagi baru ada ke ye..sbb jika ibu tu sendri payudara ada yang bengkak pun dikatakan jika anak tak menyusu yang bengkak tu blh jadi kering..makna takde la kan kering tu...takkan susu tu lebih 3,4 tahun?Atau sampai menoupous pulak yea?hmmm...#ingintahu

1 Balas

susu bdn akan stop bila smpai msnya..jika ank dh berhenti menyusu..tak pregnant lg..automatik jika tiada ransangan ..maka susu akan stop dan kering sndri..