BAGI JAWAPAN PLS

hi asslmualaikum, saya baru masuk 2bulan anak first dari ttghari perut saya memulas sampai malam saya cirit birit, last saya buang air besar najis saya warna hitam sehitamnya sbb sebelum ni xpernah warna hitam 😂so saya jadi tanda tanya tu normal ke?#pleasehelp #bantusharing #firstmom

9 Balas

Normal najis hitam kalau makan iron tablet. Kalau cirit birit tu mgkin ada silap makan or makan makanan yang awk xbleh mkn. Mcm sy xbleh minum susu ibu mengandung. Cnfirm mencirit taksudah 😂😂 Ikut la mood dia. Dapat mencirit tu seksa kang dia dtg sembelit lagi seksa 😝 Enjoy ya momy! Time pgnant je merasa semua niiiii . Hehehe sabar yaaaaa

biasa la tu tanda makan iron tablet. saya mula dulu terkejut tiba tiba najis hitam. ingatkan kenapa rupanya tengok dekat kotak ubat dah tulis najis akan berubah warna. so rileks jela lepas tu dah tau punca najis jadi hitam 😁

awk amek pil warna merah ke? kalau mkn ubat tu,terpaksa la tahan. sy akn susah membuang,najis hitam,kalau xmembuang lma sgt,jd sembelit. kalau ikot mood dia baik,kena cirit birit 😌 gitu lah

Sy pun sama sis mcmtuu. Sebiji mcm tu. Hritu pergi Kk utk appointment buku pink, dia bagi ubat pil merah dia kata utk tambah darah. Tiap malam mmg sy memulas cirit birit najis warna hitam😂

Normal kalau makan iron tablet najis warna hitam. Ada tuliskan najis akan bertukar warna. Yg tak normal kalau bukan warna hitam. Tu mesti x makan atau kena rujuk kk cpt2

Waalaikumussalam. That normal , klau amik iron tablet memang najis warna hitam , dekat kotak tu pon ada tulis perubahan pada warna najis

Waalaikumsalam. Kalau ada makan ubat iron memang normal najis warna gelap. Tu maknanya iron dah absorb dalam badan 😁

normal sis,mmg akan cirit birit n mcm sya mmg kna bgth najis kan jdi hitam tp bnda tu normal

Normal kalau ada makan pil prenatal.