First pregnancy

Asslmkm mommies nk tnya sya tiba² rasa start 2hb cm pning² sakit kpla cmtu smpai nk pitam kdg sbb tk tahan sakit kpala n mual nk muntah pastu kn perut rasa ksong pdhl dah mkn bnyk dah n kerap mkn tpi still pning tu tk hlng n perut rasa cm tkde isi lngsng bila mkn asyik lapar lr bgtu..then tiap kli mkn pning tu down skit lr tpi bila lps bbrp mnit pning lg n lapar normal ke cmtu? Ke sy prgnant?..bila bt keje harian pn tumit kaki asyik sakit je..bt upt test tu blm lg lr just nk tau pndpt dlu mna lr tau kn mslh lain ke

1 Balas

w.salam.. sis dh delay period...?? klu dh delay beberapa hri dh boleh buat upt . upt je bleh sahkn kiter pregnant or x.. kdang simptom pms pn bleh jd.. mcm sye.. delay 2hri...xde pn rse seperti sis.. tp.. naluri kuat berkata preggy bila test.. +ve.. untuk kli yg ketiga . ape2 pn.. sis kne cek upt dlu.. klu dh cek -ve ..myb gastrik atau ade msalah yg len.. klu +ve.. alhmdulillah.. ape² pn . upt test dlu