Susu formula

Asslam, macam mana saya nak tahu susu formula sesuai dengan baby? Baby saya skrng dh sbulan 16 hari, susu hadan saya kurang, so saya topup dgn susu formula brand lactogen, tapi sejak smnggu nie, baby saya kuat kentut ,kalau berak , kentut lagi banyak dari najis, adkah itu normal? Patutkah saya tukar susu formula ?

1 Balas

Kentut tu normal. maknanya penghadaman dia bagus. yg kena pantau tu kalau tak berak, sembelit atau Selalu kembung

2y ago

jeluak pun normal. kena tahu beza jeluak dgn muntah jela. atas 3 bulan nnt dia kurang dah kurang jeluak