pertama kali mengandung

Assalamulaikum momy2 smua...sy ank fisrt nk tnye momy lw kita mngandung brape kali minum air gula...lps ue scan bby nk thu jatina bila eakk momy

2 Balas

sama lah 1st pengalaman pregnant 😊. sy kena repeat minum air gula sampai 4 kali, kali ke-4 baru lulus.. yg lain batal sbb muntah.. tgh fasa alahan, tak tahan manis sgt rase dia 😨. kalau scan baby smpai minggu last nk bersalin tu tak jelas nmpk jantina. dr kata baby sorok 😂. dpt teka ja mungkin "girl" sbb pyh nampak. lahir2 mmg gugurlz. alhamdulillah baju yg beli pun beli yg blh dua2 jantina pakai. lepas lahir baru topup lagi yg pakaian mcm gugulz 😁

Wslm..kalau tiada sejarah fmly kncing mnis n tak obese nnt mase 28mggu kne mnum air gula...tpi kalau ade kenaikn berat mndadak pon..tym tu kena mnum air gula jgk..tbaik nk scan jntina..lps 20mggu😁

5y ago

Tq sis