Berapa bulan boleh daftar utk bersalin hospital swasta?

Assalamualaikum. Usia kandungan berapa bulan ya boleh daftar untuk bersalin di swasta? Ada tak ibu2 yg berpengalaman bersalin di mana2 hosp swasta di Kota Bharu,Kelantan? Atau di Usains USM? Boleh share pengalaman dan prosedur2nya tak? Tq semua 🥰 #firstmom #firstbaby #bantusharing

2 Balas

Masa kandungan 37M atau doktor akan tanya nak bersalin kat mana, time tu doktor akan buat surat untuk sambung check up tempat pilihan. Kemudian, next check up bawa surat & buku pink sambung check up tempat baru.

dalam usia 7bulan boleh lah dtg chck up kat sana..so nanti kita akan ckp bersalin d swasta..