makanan kandungan baru lahir?

Assalamualaikum? Tumpang tanya saya ni first baby ✌️ Nervous sangat nak sambut baby ? Pantang pon nanti kat umah sendiri? Boleh tak ibu yang pengalaman share sikit Bqby berape hari baru boleh makan,dan susu formula apa bagus buat baby baru lahir? Kalau campur susu badan sekejap sambil minum susu formula boleh ke??

5 Balas

Better teruskan dengan susu ibu dulu..sebab susu ibu ni banyak khasiat untuk tumbesaran baby..after 6 month baru boleh bagi baby makan food..seperti puri buah..after 8 month baru bagi solid food..nanti sis boleh rujuk nurse setiap kali checkup baby..nurse akan bagi nasihat dan saranan..🤗

Wslm.. Bby 6bln bru bole mkn sis.. Mse sy dlm pantang ade jugak cmpur bf dgn susu formula, sy pkai anmum@s26..

6 bulan baby baru boleh makan. Baby saya susu badan smpai 2 tahun

6bulan keats baru boleh mkn..truskn pnyusuan susu ibu

Tengok pada keadaan baby sis.. X apa punya.

5y ago

Terima kasih 😊