kedudukan baby

assalamualaikum..sye ibu kpd 4 org dn bakal menimang bby ke 5..nk tnye ade x siape2 yg ade pnglaman bby songsang..ank sye yg no 3 lahir muke mengadap langit(muke keatas) tp masih dlm keddkan kepale dibwh..lahir secare normal..yg ke 4 songsang kaki ke bwh dn muke pom mengadap langit dn terpakser ceaser..sye bmbg yg ke 5 ni jd mcm tu jgk..ade x tip2 nk elak dr songsang..skrg dh 16 weeks

2 Balas

Tak tahu nak mula daripada mana tetapi masa 21/22 weeks preggy boleh scan utk taw kedudukan uri dan kedudukan baby. Sebab apa, sebab ada previous scar yang boleh sebabkan kedudukan uri yang boleh pengaruhi kedudukan bayi. Doa je banyak2 mommy, moga yang no 5 dipermudahkan bersalin.

16 weeks msih awal sis..baby msih bpusing2.. td sy scan doc pun ckp mcm tu..bila dah 7bln lebih nnt bru kta kna pastikan dya dduk dlm keadaan yg spttnya..kta doa bnyk2 inshaAllah..mdah2an dpermudahkn nnt..☺️